Welke container heb ik nodig voor mijn (ver)bouwing?
Welke container heb ik nodig voor mijn (ver)bouwing?
Container formaten, soorten afval en vergunningen; er komt veel kijken bij een renovatie of (ver)bouwing. Om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan is het altijd de moeite waard om wensen in kaart te brengen, te inventariseren en een stappenplan op te stellen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. In dit artikel hebben we een aantal belangrijke zaken samengevat die essentieel zijn om uit te zoeken als u op het punt staat een container te bestellen voor uw (ver)bouwingswerkzaamheden.
Welke container past er het beste bij de ruimte die ik ga verbouwen?
Badkamer, keuken, woonkamer, aanbouw of slaapkamer; iedere ruimte heeft zijn eigen materialen. De kans is groot dat wanneer u een ruimte gaat verbouwen, u niet één soort afvalstroom tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan steenpuin, hout, beton, kunststof, chemisch afval en plastic. Vaak kunt u dit afval gemengd in de bouw- en sloop container deponeren en wordt het afval voor u verwerkt, maar soms zijn er uitzonderingen. Lees daarom altijd goed de acceptatievoorwaarden door.
Welke container heb ik nodig voor de verbouwing van een badkamer?
Bij de verbouwing van een badkamer komen er veel verschillende materialen vrij zoals een toilet, tegels, badkuip, douche en een vloer. Al deze materialen mogen aangeboden worden in een bouw- en sloop container. Wanneer er bijvoorbeeld alleen tegels, een keramische toiletpot of wasbak vrijkomen bij uw verbouwing, kunt u hier het beste een steenpuin container voor bestellen.
Welke container heb ik nodig voor de verbouwing van een keuken?
De onderdelen die u tegen zal komen wanneer u een keuken gaat verbouwen zullen wat gevarieerder zijn. Denk dan aan hout, fornuis, leidingen en steen. Alle onderdelen die hierbij vrijkomen mag u aanbieden in een afvalcontainer, een grofvuilcontainer of een bouw- en sloopafval container. Er is echter één uitzondering; witgoed zoals koelkasten, vaatwassers en vriezers dient u in te leveren bij de gemeente.
Welke container heb ik nodig voor de verbouwing van een benedenverdieping?
Voor het verbouwen van een grotere ruimte raden wij aan om te kiezen voor een grotere container van 10 m3. Omdat u te maken krijgt met erg veel verschillende soorten afval kunt u in deze situatie het beste kiezen voor een bouw- en sloop container.
Welke container heb ik nodig voor de verbouwing van de tuin?
Wanneer u het oude gras uit uw tuin wilt verwijderen, adviseren wij om te kiezen voor de container die speciaal is voor grond met graszoden. Wanneer u gaat klussen in de tuin en daarbij een vijver aan gaat leggen of een andere klus waar veel zand bij vrijkomt, raden wij aan om te kiezen voor een container die speciaal is voor grond. Het kan ook zijn dat er grond met planten en stenen vrijkomt, dan kunt u het beste kiezen voor een container die speciaal is voor zand met steenpuin. Een restafvalcontainer voldoet dan voor de rest.
Welke afvalsoort mag er in welke container?
In de meeste gevallen voldoet een bouw- en sloopafval container of een grofvuilcontainer voor verbouwingswerkzaamheden. Komt er bijvoorbeeld meer steenachtig puin vrij bij uw verbouwing? Dan kunt u beter kiezen voor een puincontainer. Onderstaand vindt u een duidelijk overzicht van de soorten afval waar u een container voor kunt bestellen.
Grond met graszoden
Dit soort afval kan vrijkomen bij het verwijderen van stroken gras in uw tuin. Het is niet toegestaan om grond en graszoden af te voeren in een reguliere tuinafval container. Daarom is het belangrijk dat u grond met grote hoeveelheid graszoden af wordt gevoerd in de daarvoor bestemde afvalcontainer.

Grond
Bij het klussen in uw tuin kunnen er grote hoeveelheden grond vrijkomen, bijvoorbeeld als u een vijver of zwembad aan wilt leggen. Schone grond kan worden afgevoerd in een daarvoor bestemde afvalcontainer.

B-hout
Onder B-hout valt verlijmd of geverfd hout, parket, spaanplaat, geperst hout, hout met licht ijzer, triplex, pallets, houten meubels, kabelrollen met ijzer, hout dat in water heeft gestaan en hout met non-ferro bevestigingsdelen. Daarom kunt u in dit geval het beste voor de speciale B-hout afvalcontainer kiezen. Let er op dat overig afval niet in de container mag. Ook laminaat hoort niet bij B-hout.

Zand met steenpuin
Zand met steenpuin komt veelal vrij wanneer u uw oprit, muren of andere metselwerken sloopt of gaat verbouwen. Bij dit soort activiteiten kunt u het beste kiezen voor de afvalcontainer die bestemd is voor zand met steenpuin.

Tuinafval
In een afvalontainer die speciaal voor tuinafval bestemd is, kunnen verschillende soorten tuinafval terecht. Denk daarbij aan groenafval zoals takken en stronken. Dit kunt u gemengd deponeren en hoeft u dus niet te scheiden.

Bouw- en sloopafval
Bouw- en sloopafval komt vrij wanneer u verbouwt, sloopt, renoveert of klust. Dit kan een grote diversiteit aan materialen opleveren. Bijvoorbeeld tegels, sanitair en keramiek, steen, hout en karton. Daarvoor is deze bouw- en sloop container het meest geschikt.

Restafval
Restafval is afval dat u zelf niet kan afvoeren en ook te groot of te zwaar is om op te laten halen door de gemeente. Huur hiervoor eenvoudig deze afvalcontainer om uw afval te laten ophalen.

Steenpuin
Puin is steenachtig materiaal dat vrijkomt bij het slopen van stenen constructies. Denk dan aan bijvoorbeeld porseleinen sanitair, beton, aardewerk, metselwerk en tegels. Daarvoor kunt u het beste deze puincontainer bestellen.
In deze container is het niet toegestaan om gasbeton (Ytong) of gips te deponeren.

LET OP! Er zijn enkele uitzonderingen voor materialen welke niet toegestaan zijn in onze containers. Lees daarom altijd onze acceptatievoorwaarden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij twijfel. Onze adviseurs helpen je graag.
Hoe ga ik om met verschillende soorten afval?
Let er vooral op dat bij het slopen van de ruimte die u verbouwt ook schadelijke stoffen vrij kunnen komen zoals chemisch afval en asbest. Asbest komt vooral soms nog voor in oudere gebouwen, maar het kan nooit kwaad om golfplaten, vensterbanken, plafondplaten, kozijnen en de platen achter uw CV-ketel goed na te kijken. Het is nooit toegestaan om asbesthoudende- of asbestlijkende stoffen te deponeren in een afvalcontainer. Komt u deze stoffen tegen? Neem dan contact op met uw gemeente om een plan op te stellen deze stoffen te verwijderen.
Welk formaat bouwcontainer heb ik nodig?
Het is vaak lastig om een inschatting te maken hoeveel kuub afval er vrij zal komen bij uw verbouwing. Geen enkele klus is immers hetzelfde. Wél kunnen wij een ruwe schatting bieden:
- Bij het slopen van een badkamer, keuken of het verwijderen van een vloer past vaak een 3 m3 afval container. Hier passen zo’n 36 kruiwagens bouwafval in.
- Bij het vernieuwen van een dak of tuin past vaak een 6 m3 container. Hier passen zo’n 75 kruiwagens bouwafval in.
- Bij de renovatie van een heel huis zou u kunnen denken aan zo’n 25 m3 afval.
- Ben je op zoek naar zo’n grotere container? Neem contact met ons op en overleg met onze adviseurs.
Waar moet ik nog meer aan denken bij het huren van een container?
- Huurperiode: containers kunnen al zo snel als binnen 24 uur worden geleverd bij u thuis met een maximale huurperiode van 4 weken.
- Beladingsvoorschriften: het is niet toegestaan om afval uit te laten steken. Laad uw container daarom niet voller dan maximaal 20 centimeter boven de rand van de container en zorg ervoor dat ook aan de voor-, achter- en zijkant van de container geen delen uitsteken.
- Vergunningen: in 9 van de 10 gevallen heeft u geen vergunning nodig. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Neem contact op met onze adviseurs.
- Plaatsing container: voor iedere locatie bestaat er een passende container. Wél moet u rekening houden met het feit dat er ruimte moet zijn voor de vrachtwagen om de afvalcontainer te plaatsen.
Twijfelt u toch nog of er een bepaalde afvalsoort toe is gestaan in een container, welke container het beste past bij uw klus of een andere vraag? Bel ons gerust, wij helpen u verder!
Deze afvalsoort/container is niet online te bestellen.
Neem a.u.b. contact met ons op.
De container {{ addedContainer }} is toegevoegd aan je bestelling.
Stap 1: Kies afvalsoort
Stap 2: Kies container
Snel en eenvoudig een container huren?
Vul uw postcode in en ontdek snel of wij ook bij u plaatsen
Wij kunnen helaas niet bij u plaatsen.
Wij kunnen bij u plaatsen!
Winkelwagen
Samenvatting bestelling
Omschrijving | Aantal | Prijs | |
{{ item.name }} | {{ item.quantity }} | € {{ formatPrice(item.line_price) }} | |
Totaal: | € {{ formatPrice(cart.total_price) }} |